B.Candemir'in notu: Belgelendirme süreci olarak (işyeri hekimlerinin belgelendirilmesini konunun dışında tutarak) 2003'ü kabul edebiliriz. Bu gün işgüvenliği belgelendirmesinde MAALESEF gelinen nokta. Belgenin değil işin , eylemin yani katma değerin para kazanması gerektiğini en öncelikle devlet yönetiminde kural koyanların bilmesi ve ona göre çözümler üretmesi gerekir. Haberi okuyunca üzüntümü belirtmek istedim. Maalesef insan güdüsü çalışmadan, üretmeden para kazanmayı seviyor.

 

finans.ekolay.net Haberi 03 Eylül 2012     

Bu belgeyi alana 1.200 lira ek gelir!

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası bu yıl sonu itibariyle uygulanmaya başlayacak. Yasayla iş güvenliği uzmanı olan memurlar ek gelir kazanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açmış olduğu "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimlerine katılan memurlar kamu kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği'nden de sorumlu olarak ek gelir kazanacaklar. 

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yasası bu yıl sonu itibariyle kamu kurumlarında başlayacak. İş güvenliği uzmanı olan memurlar fazladan 1.200 lira ek ödeme alacak. Bütün işverenleri, işyerlerini ve çalışanları kapsamına alan yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası, kamu kurumlarını ve kamu çalışanlarını da yakından ilgilendiriyor. Bugün gazetesinin haberine göre bu yasayla yeni bir iş fırsatı da ortaya çıkıyor. 

BELGESİ OLAN YAŞADI
Bu yıl sonu itibariyle yasanın genel yükümlülükleri kamu işyerlerinde de başlayacak. İş sağlığı ve güvenliği personeli çalıştırma zorunluluğu ise 30 Haziran 2014 itibariyle başlıyor. Kamu kurumları, kendi bünyelerindeki mühendis, mimar ve teknik elemanları -belge sahibi olmaları şartıyla- iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirebilecek.Söz konusu personel, ihtiyaç olması halinde diğer kamu kurumlarına da benzer hizmeti verebilecek. İş güvenliği uzmanı olarak görev alan teknik personele, normal maaşının yanında ayda 1200 liraya kadar ek ödeme verilecek. İş güvenliği uzmanı olan teknik personel, esas görevinin yanında ayda 80 saate kadar iş güvenliği hizmetlerinde görev alabilecek.
 

ÖZEL SEKTÖRE DE ZORUNLU
İSG Yasası'yla birlikte, gerek kamuda gerekse özel sektörde, iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri çok daha aranır hale gelecekler. Zira daha önce 30 bin işyerinde görev alırlarken, şimdi 1 milyon 400 bin işyerinin onlara ihtiyacı olacak.

03 Eylül 2012 Orijinal haber: